ГоловнаСуспільствоВійна

Росія відправила гумконвой у "ДНР" (оновлено)

Колону зменшили удвічі і відправляють по черзі в "ЛНР" і "ДНР"

Росія відправила гумконвой у "ДНР" (оновлено)
Фото: mchs.gov.ru

Росія відправила на Донбас 54-й "гуманітарний конвой". Він їде лише в окуповану частину Донецької області.

На сайті Міністерства з надзвичайних ситуацій Росії повідомляється, що вранці в четвер гумконвой поїхав до кордону з Україною. У складі колони - близько 50 автомобілів, які везуть 400 тонн гуманітарних вантажів. Стверджують, що основна маса вантажу - це продукти харчування, медикаменти та навчальна література.

Оновлення. На сайті Держприкордонслужби повідомляють, що у складі гумконвою були 54 вантажівки. Українська міжвідомча група оглянула їх у російському пункті пропуску "Матвіїв Курган".

"Вантажівки перевозили продукти харчування, медикаменти, спортивний інвентар і музичні інструменти. Також уже традиційно машини йшли практично порожніми, вони були завантажені не більш ніж на 35%", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, Росія відправляє колони з гуманітарною допомогою із серпня 2014 року. Періодичність відправлення гумконвоїв становила два-три рази на місяць. У складі колон було приблизно по 100 вантажівок.

З 2016-го Росія відправляє на Донбас по одному гумконвою на місяць. При цьому попередня колона вантажівок, відправлена 23 червня, налічувала близько 40 машин. Цей гумконвой уперше вирушив лише в один із двох непідконтрольних Україні регіонів - "ЛНР".

Усі колони вантажівок перетнули кордон України незаконно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram