ГоловнаСуспільствоЖиття

УПЦ КП закликає не застосовувати насильство до хресної ходи Московського патріархату

Священнослужителі закликають не піддаватися на провокації.

УПЦ КП закликає не застосовувати насильство до хресної ходи Московського патріархату
Фото: ria-m.tv

Українська православна церква Київського патріархату закликає громадян не застосовувати насильство до хресної ходи, яку організовує Українська православна церква Московського патріархату і яка пройде 27 липня в Києві.

Про це на прес-конференції заявив секретар синоду УПЦ КП архієпископ Євстратій (Зоря).

"Ми закликаємо всіх тих, хто вважає, що ця хода є чимось поганим, ні в якому разі не застосовувати насильство і не піддаватися на провокації", - сказав він.

За словами Зорі, УПЦ (КП) допускає можливість провокацій під час хресної ходи з боку радикально налаштованих громадян.

"Навпаки, треба всіляко сприяти тому, щоб цей захід, організований Московським патріархатом, закінчився мирно", - додав він.

УПЦ (КП) сподівається, що правоохоронні органи не допустять можливих провокацій і сутичок під час хресної ходи.

Нагадаємо, хресна хода почалася 3 липня на сході України зі Святогірської лаври, а 9 липня - на заході країни з Почаївської лаври. 27 липня, напередодні святкування дня Хрещення Руси-України, учасники обох мають намір зустрітися в Києві на Володимирській гірці і разом пройти до Києво-Печерської лаври, де намічено урочисте богослужіння.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що хресну ходу на Київ організував Кремль для дестабілізації ситуації в Україні.

17 липня на Софіївській площі в центрі Києва зібралися віруючі Московського патріархату, які співали "Боже, царя храни" і скандували "Хай воскресне друга Росія". Акція пройшла мирно, без будь-яких провокацій. Пізніше в УПЦ МП заявили, що не причетні до проведення цієї акції, а мітинг улаштували "окремі громадяни".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram