ГоловнаСуспільствоПодії

Прокуратура розслідує загибель Шеремета як умисне вбивство

Справу взяв під особистий контроль прокурор Києва Роман Говда.

Прокуратура кваліфікувала вбивство журналіста Павла Шеремета як умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб.

Про це повідомила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Убивство журналіста інтернет-видання "Українська правда" Павла Шеремета кваліфіковано за ч. 2, п. 5 ст. 115 КК України (умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб). Про це повідомив з місця події прокурор міста Києва Роман Говда", - написала вона.

За словами Максимець, розслідування доручено проводити слідчому управлінню Головного управління Національної поліції в Києві, а процесуальне керівництво буде здійснювати прокуратура Києва. Крім того, Говда заявив, що розслідування вбивства перебуватиме під його особистим контролем.

Зараз на місці події продовжують працювати слідчо-оперативні групи головного та районного управлінь поліції, співробітники апарату прокуратури столиці та процесуальні керівники.

Нагадаємо, сьогодні вранці в результаті вибуху автомобіля загинув журналіст Павло Шеремет. За даними МВС, спрацював дистанційно керований вибуховий пристрій потужністю до 600 г у тротиловому еквіваленті. Автомобіль належав керівнику видання "Українська правда" Олені Притулі, якої в машині не було.

Президент Петро Порошенко доручив правоохоронцям негайно розслідувати вбивство журналіста.

Представниця ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дунья Міятович закликала якнайшвидше розслідувати злочин і притягти до відповідальності виконавця і замовника цього вбивства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram