ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики 54 рази обстріляли позиції військових на Донбасі

"Найгарячішою" точкою, як і раніше, залишається Авдіївка.

Бойовики 54 рази обстріляли позиції військових на Донбасі
Фото: Макс Левин

За минулу добу бойовики 54 рази обстріляли позиції сил антитерористичної операції на Донбасі, з них по 24 рази - на Донецькому і Маріупольському напрямах і шість разів - на Луганському.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

На Маріупольському напрямку із забороненої Мінськими домовленостями 122-міліметрової артилерії терористи випустили 12 снарядів по опорних пунктах військових у Широкиному. Також тут застосовували 82-міліметрові міномети, гранатомети і великокаліберні кулемети. Про укріппунктах бійців АТО в Талаківці противник також бив зі 120- і 82-міліметрових мінометів.

Під мінометним обстрілом також опинилися Красногорівка, Гнутове і Водяне, а з інших видів стрілецької зброї обстрілювали Мар'їнку, Славне, Старогнатівку і Новогригорівку.

На Донецькому напрямку, як і раніше, "найгарячішим" населеним пунктом залишається Авдіївка. Тут ворог задіяв проти наших військових 120- і 82-міліметрові міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Також зі 120-міліметрових мінометів противник обстріляв Майорськ, а з мінометів калібру 82 мм - Шахту Бутівка, Опитне і Зайцеве.

На Луганському напрямку з 82-міліметрових мінометів, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів сепаратисти обстріляли Станицю Луганську, із зенітних установок - Новозванівку, а з озброєння БМП - Новоолександрівку.

Нагадаємо, за минулу добу в зоні бойових дій на Донбасі загинули семеро українських військовослужбовців, ще 14 отримали поранення. Це найбільша кількість втрат за день з 23 травня, коли також загинули семеро бійців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram