ГоловнаСуспільствоЖиття

За незаконний в'їзд до Криму були засуджені в 2015 році три людини, в 2014 - жодної

Всі три рішення були винесені в другому півріччі 2015 року.

У минулому році три людини були засуджені українськими судами за статтею 332-1 Кримінального кодексу України (Порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України або виїзду з неї). Про це йдеться у відповіді Державної судової адміністрації на інформаційний запит журналіста LB.ua.

Раніше LB.ua повідомляв, що в першому півріччі 2015 року ніхто не був засуджений, тобто всі троє були засуджені в другому півріччі.

Тимчасово окупованою територією України вважається сухопутна територія Криму, внутрішні води України цих територій, внутрішні морські води і територіальне море України навколо півострова, територія виключно (морської) економічної зони України уздовж кримського узбережжя та прилеглого до узбережжя континентального шельфу України, на які поширюється юрисдикція органів державної влади України відповідно до норм міжнародного права, Конституції і законів України. Також до тимчасово окупованої території належать повітряний простір над перерахованими вище територіями. Таке визначення подано в законі "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України", який ухвалено 15 квітня 2014 року. Цим же законом до Карного кодексу було внесено статтю 332-1 про незаконний перетин адмінкордону з Кримом, яка передбачає реальні терміни і конфіскацію транспортних засобів (в тому числі водного транспорту).

Нагадаємо, Адміністрація морпортів України регулярно фіксує і звітує перед іншими держорганами про незаконне заходження кораблів в офіційно закриті кримські порти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram