ГоловнаСуспільствоВійна

РНБО може розглянути питання введення воєнного стану, - Турчинов

Україна проінформувала західних партнерів про порушення агресором Мінських домовленостей.

РНБО може розглянути питання введення воєнного стану, - Турчинов
Александр Турчинов
Фото: Пресс-служба СНБО

У разі загострення ситуації на сході України, для захисту цілісності нашої країни і безпеки громадян, Рада національної безпеки і оборони може внести до порядку денного питання про введення воєнного стану.

Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов.

"Безперервні обстріли із застосуванням російськими агресорами забороненого Мінськими угодами озброєння, сучасних засобів наведення і корекції вогню призводять до значних втрат серед наших військових. За останню добу ми втратили сімох бійців, 14 - поранені", - сказав він.

Турчинов зауважив, що бійці АТО "чітко дотримуються Мінських угод і використовують зброю тільки у відповідь на криваві провокації окупантів".

Він також повідомив, що дипломатичними каналами Україна поінформувала своїх західних партнерів про порушення агресором Мінських домовленостей

"У разі продовження цих небезпечних тенденцій, Україна вживатиме всіх необхідних заходів для захисту цілісності нашої країни і безпеки громадян, аж до внесення до порядку денного РНБО питання про введення воєнного стану", - наголосив Турчинов.

Нагадаємо, влітку минулого року президент Петро Порошенко підписав закон, що визначає правовий режим воєнного стану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram