ГоловнаСуспільствоВійна

ФСБ виявила "агента СБУ" в складі місії ОБСЄ

Перекладач-українець нібито збирав розвіддані в Луганській області.

ФСБ виявила "агента СБУ" в складі місії ОБСЄ
Наблюдатели миссии ОБСЕ на Донбассе

Федеральна служба безпеки Росії в понеділок повідомила про затримання на території РФ і видворення громадянина України, який працює перекладачем моніторингової місії ОБСЄ. Його звинувачують у зборі розвідувальної інформації на користь Служби безпеки України.

"ФСБ Росії викрито як агента СБУ і затримано на території РФ громадянина України Артема Шестакова, який працює перекладачем спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні", - цитує "Интерфакс" повідомлення прес-служби ФСБ.

"Згідно з отриманими від Шестакова показаннями-зізнанням влітку 2015 року, як співробітник місії ОБСЄ в Луганську він виїжджав до Києва, де його завербував в агентурний апарат СБУ під псевдонімом "Свагор" співробітник департаменту захисту національної державності Сергій Сліпченко", - заявили у ФСБ.

Шестаков регулярно відвідував органи управління терористичної організації "ЛНР", місця дислокації підрозділів бойовиків. Одержану інформацію він передавав в СБУ через інтернет. "Зокрема повідомляв про пересування військової техніки й особового складу, географічні координати місць дислокації підрозділів народної міліції, номери телефонів командирів", - заявили у ФСБ.

Діяльність Шестакова не завдала шкоди безпеці Росії, тому йому "було дозволено повернутися на територію України, але в'їзд інформатору СБУ буде закрито".

Нагадаємо, що в складі місії ОБСЄ працює близько 700 спостерігачів, більшість із яких залучено до спостереження на території Донецької та Луганської областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram