ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні стартували спільні зі США військово-морські навчання Sea Breeze

У навчаннях будуть задіяні понад 25 кораблів.

В Україні стартували спільні зі США військово-морські навчання Sea Breeze
Архив
Фото: mk-london.co.uk

Сьогодні, 18 липня, стартували українсько-американські навчання Sea Breeze- 2016 (Сі Бриз), які пройдуть у північно-західній частині Чорного моря, Одеській і Миколаївській областях і триватимуть до 30 липня.

Про це повідомляє прес-центр командування Військово-Морських сил ЗСУ, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У навчаннях будуть задіяні понад 25 кораблів, катерів і суден забезпечення України, США, Туреччини та Румунії.

Масштабнішим, ніж у попередні роки, буде береговий компонент навчань - спеціальна багатонаціональна тактична група проведе операцію "в кризовому регіоні" за стандартами НАТО за участю морських піхотинців і спеціальних підрозділів України, США, Молдови та Грузії.

"Також будуть відпрацьовувати морське і повітряне десантування в Одеській області, дії артилерії під час проведення протидесантної оборони, подолання водної перешкоди із залученням інженерних підрозділів, спеціальні дії для забезпечення безпеки на приморському напрямку, повітряне прикриття висадки десанту", - наголошують у повідомленні.

Нагадаємо, українсько-американські навчання серії "Сі Бриз" проводять щорічно, починаючи з 1997 року. Їх проводять з метою підготовки та нарощення бойової готовності ВМС ЗСУ на двосторонній основі, але вони є відкритими для інших країн.

Один з етапів "Сі Бриз - 2016" вперше пройде на Дунаї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram