ГоловнаСуспільствоВійна

Охоронець ватажка "ДНР" здався українським прикордонникам

Громадянина РФ побили працівники "поліції ДНР", і він утік з окупованого Донецька.

Охоронець ватажка "ДНР" здався українським прикордонникам
Фото: EPA/UPG

На контрольно-пропускному пункті "Мар'їнка" українським прикордонникам здався громадянин Росії, який працював в особистій охороні ватажка "ДНР" Олександра Захарченка.

Про це повідомляє прес-служба обласного управління Нацполіції, пише "Інтерфакс-Україна".

Встановлено, що чоловік перебував у складі незаконного збройного формування "Схід" із серпня 2014 року по травень 2016-го. На початку "служив" у місті Ясинувата, чергував на блокпосту в Луганській області. У травні 2015 року - березні 2016 року - воював у складі "особливого відділу республіканської гвардії", брав участь у бойових діях під селищем Широкине і був охоронцем ватажка "ДНР".

"29-річний громадянин РФ, зареєстрований у Південній Осетії, самостійно вийшов на КПВВ "Мар'їнка" та був доставлений у відділення поліції. За словами затриманого, 9 липня в Донецьку його побили працівники "поліції ДНР", після чого взяв з дому автомат Калашникова і розстріляв двох "поліцейських" Пролетарського РВ. Потім утік з Донецька, де жив останнім часом", - ідеться в повідомленні.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 КК (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань).

Нагадаємо, раніше колишній міліціонер отримав 7 років в'язниці за участь у діяльності "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram