ГоловнаСуспільствоВійна

Пораненому бійцю батальйону ОУН потрібна допомога

Через отримані поранення Віталій Артемчук не може тепер самостійно ходити і втратив зір на одне око.

Бійцю батальйону ОУН Віталію "Сіті" Артемчуку, який отримав поранення в боях за Україну, потрібна допомога.

Віталій із перших днів війни добровольцем поїхав захищати Україну. Був в Іловайську, де його поранили, а в 2015 році знову був поранений у бою, але вже як боєць батальйону ОУН.

Віталій Артемчук
Віталій Артемчук

У квітні 2015 року під час виконання диверсійного завдання в Донецьку отримав два важкі поранення. Через крововиливи знепритомнів і потрапив у полон. Через тривале перебування в полоні і неотримання належної допомоги втратив зір на одне око.

Крім того, через отримане поранення в його нозі відсутній великий шматок кістки, через що боєць не може тепер самостійно ходити. Через труднощі зі здоров'ям він не має можливості вибивати для себе пільги, у нього немає статусу учасника бойових дій (УБС) і він навіть не отримував зарплати, коли був на війні, а зараз є непрацездатним.

Зараз Віталію потрібна допомога. Якщо вдасться зібрати багато грошей, можливо, буде шанс відновити зір.

16 і 17 липня відбудеться благодійний ярмарок для збору коштів на лікування Віталія. Початок о 12:00 в Парку Шевченка. У програмі ярмарку: показ фільму "Добровольці божої пари", виступи "піаніста Майдану" й інших музикантів і поетів, аукціон картин, handmade-виробів, вогняне шоу, майстер-клас з управління безпілотниками, демонстрація макетів зброї і військових сувенірів і багато іншого.

Реквізити ПриватБанку всім, хто хоче допомогу бійцеві, - 5168 7573 0933 7246 (одержувач - матір Віталія Надія Артемчук).

Контакти матері Віталія Надії Артемчук:

- номер телефону: 0660172481

сторінка Надії Артемчук у Facebook

З питаннями та пропозиціями щодо ярмарку для збору коштів для Віталія можна звертатися безпосередньо до організаторів заходу: Наталія КотокНіна Кузнєцова. Телефон: +38 093 79 32 714 (Ніна Кузнєцова).

За посиланням - сторінка ярмарку в Facebook.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram