ГоловнаСуспільствоЖиття

ДАБК анулював дозвіл на будівництво Fresco Sofia у Києві

Скандальне будівництво заборонено через самовільну зміну проекту

ДАБК анулював дозвіл на будівництво Fresco Sofia у Києві
Фото: Тарас Спивак

Державна архітектурно-будівельна інспекція (колишній ДАБК) анулювала дозвіл ТОВ "Інвестиційно-будівельна група" на будівництво житлового комплексу з приміщеннями громадського призначення та вбудованим паркінгом на вулиці Гончара, 17-23 у Києві.

Про це повідомляєся на сайті інспекції.

Відомство зазначає, що дозвіл анульовано у зв'язку з тим, що замовник змінив проект будівництва без отримання вихідних даних на проектування.

Напередодні на засіданні Київської міської ради депутати заслухали звіт тимчасової контрольної комісії з вивчення будівництва на вулиці Гончара, за підсумками якого від забудовника зажадали знизити висотність будівлі майже удвічі. Якщо ж цього не станеться і забудовник не знесе зайві поверхи, Київрада збирається розірвати договір оренди з ним.

Вулиця Гончара знаходиться в охоронній зоні ансамблю споруд Собору Святої Софії, тому будівництво може призвести до виключення церкви зі списку ЮНЕСКО.

Нагадаємо, забудовником ділянки на вулиці Гончара є "Інвестиційно-будівельна група". Вона будує за цією адресою житловий комплекс Fresco Sofia. Інвестор об'єкта - New Global Enterprises Company (США).

У січні 2015 року Київська міськрада ввела тимчасовий мораторій на будівництво і продаж земельних ділянок в межах охоронних зон Києва.

14 червня 2016 року радник мера Дмитро Білоцерківець повідомив, що скандальна забудова на Гончара поновилася.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram