ГоловнаСуспільствоВійна

Керрі: п'ять країн працюють над допомогою Україні летальним озброєнням

США мають намір оцінити потреби України в техніці та іншій допомозі.

Керрі: п'ять країн працюють над допомогою Україні летальним озброєнням
Фото: rada.gov.ua

Державний секретар США Джон Керрі заявив, що п'ять країн працюють над тим, щоб Україна отримала допомогу у вигляді летального озброєння.

Про це він сказав на зустрічі з українською делегацією у Верховній Раді, повідомляє прес-служба українського парламенту.

Сторони обговорювали ситуацію на Донбасі, коли Парубій заявив, що допомога в наданні летального озброєння так само важлива, як і економічна підтримка. Прес-служба Ради стверджує, що Керрі на це відповів так: "У напрямі такої допомоги Україні працюють п'ять країн".

"Ми оцінюємо потреби з точки зору посилення обороноздатності України в поставках техніки та іншої допомоги", - також сказав він.

Нагадаємо, 31 березня під час виступу на форумі в Капітолії (Вашингтон) президент Петро Порошенко закликав міжнародне співтовариство почати постачання зброї Україні.

Роком раніше в Білому домі говорили, що американська летальна зброя для України може тільки посилити конфлікт. Але вже восени 2015 року колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен сказав, що Україні можуть надати зброю, якщо бойовики і Росія продовжать порушувати режим припинення вогню на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram