ГоловнаСуспільствоВійна

У прифронтовий Торецьк відправили поліцейських спецпризначенців для забезпечення безпеки

Правоохоронці перевірятимуть транспорт і документи громадян, а також реагуватимуть на повідомлення місцевих жителів

Сьогодні вранці у місто Торецьк Донецькій області, яке знаходиться на лінії розмежування, направили спецгрупу Національної поліції у складі 40 осіб.

Про це повідомляє офіційний сайт обласного управління Нацполіції.

Фото: dn.npu.gov.ua

Серед 40 досвідчених поліцейських - бійці спецпідрозділів поліції, працівники оперативних служб і управління превентивної діяльності, кінологи зі службовими собаками.

Фото: dn.npu.gov.ua

Очолив групу начальник управління превентивної діяльності ГУНП у Донецькій області Юрій Горустович.

Правоохоронці перевірятимуть транспорт і документи громадян, реагуватимуть на повідомлення від жителів, надаватимуть допомогу людям, які її потребують.

Профілактичні заходи спрямовано в першу чергу на забезпечення безпеки мирних жителів і відновлення нормального життя в місті. Поліцейські просять жителів з розумінням поставитися до цих заходів, які допоможуть зберегти їхнє життя і здоров'я.

Фото: dn.npu.gov.ua

"Від жителів надходить безліч повідомлень, що в місті перебуває багато людей, які раніше тут не проживали. Для повної стабілізації ситуації в місті, виявлення осіб, причетних до тероризму, вилучення зброї та боєприпасів, ми плануємо в місті Торецьку профілактичні заходи силами спецпідрозділів ГУ Нацполіції у Донецькій області", - зазначив керівник відомства В'ячеслав Аброськін.

Фото: dn.npu.gov.ua

Нагадаємо, 4 липня близько 100 жителів Торецька перекрили дорогу, щоб перешкодити пересуванню військової техніки. За наказом начальника обласної поліції Аброськіна співробітників поліції підняли по тривозі і розблокували дорогу.

Найактивніших учасників акції затримали, решта розійшлися. 7 липня було винесено вироки організаторам блокування - вони відбулися громадськими та виправними роботами і штрафами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram