ГоловнаСуспільствоЖиття

У Ялті з'явився "пам'ятник блекауту"

Разом з його появою в курортному місті анонсували нову хвилю аварійних відключень світла

У Ялті з'явився "пам'ятник блекауту"
Фото: krym.org

У Ялті у сквері імені Калініна з'явилася металева інсталяція у вигляді лампочок, яку жителі аннексованого Росією півострова називають "пам'ятником блекауту".

Про це повідомляє Крым.Реалии.

Зазначається, що наразі скульптуру, яка претендує на звання нової пам'ятки міста, накрили брезентом. Її офіційне відкриття довелося перенести через дощі, що випали на півострів.

Цікаво, що поява інсталяції у столиці кримських курортів збіглася з відновленням віялових аварійних відключень електроенергії. Днями ДУП "Крименерго" оприлюднило графік відключень, згідно з яким, жителям Ялти належить протягом усього липня сидіти без світла по дев'ять годин. Останнім днем відключення електроенергії у графіку вказано 27 липня. Однак у "Крименерго" попереджають про можливі відхилення від нього. Наразі світло в будинках ялтинців не відключали.

Ідею створення "пам'ятника блекауту" вперше озвучили в листопаді минулого року, коли через підрив невідомими ЛЕП у Херсонській області електроенергію припинили подавати до Криму з материкової України. Як пишуть російські ЗМІ, ініціатором створення інсталяції став місцевий підприємець, ім'я якого не називають.

Голова підконтрольної Росії адміністрації Ялти Андрій Ростенко повідомляв, що в монумент також вмонтують систему поливу газону, а навколо нього з'являться лавочки для відпочивальників.

Нагадаємо, у червні у Сімферополі відкрили пам'ятник "ввічливим людям".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram