ГоловнаСуспільствоЖиття

У "Борисполі" затримали лідера харківських сепаратистів, депортованого з РФ (оновлено)

Андрій Бородавка був одним із лідерів "Антимайдану" в 2014 році.

У "Борисполі" затримали лідера харківських сепаратистів, депортованого з РФ (оновлено)
Андрей Бородавка.
Фото: jpgazeta.ru

Співробітники СБУ затримали одного з лідерів харківських сепаратистів Андрія Бородавку.

Про це повідомляє ТСН із посиланням на харківські ЗМІ.

На сайті СБУ інформації про це немає.

Затримання проросійського активіста відбулося в неділю, 3 липня, в аеропорту "Бориспіль". Напередодні його депортували з Росії в одну з країн СНД за порушення міграційного законодавства. Після цього він прибув в Україну.

Після затримання Бородавку привезли до Харкова.

Як зазначено, Андрій Бородавка навесні 2014 року був одним із лідерів "Антимайдану", активно підтримував проросійських бойовиків і брав участь у спробі захоплення Харківської ОДА.

Після того, як спроби дестабілізувати Харків провалилися, Бородавка втік до Росії. Але там його визнали винним у порушенні правил в'їзду в Російську Федерацію або режиму перебування в РФ. Харківського сепаратиста засудили до штрафу в розмірі 5 тис. рублів і примусової депортації з території Росії.

Оновлення. СБУ на своєму сайті підтвердила затримання Бородавки.

"СБУ провела спецоперацію, за результатами якої Бородавку дискредитували перед його кураторами з російських спецслужб і депортували в Україну. Співробітники Управління СБ України у Харківській області затримали зловмисника в аеропорту "Бориспіль", - сказано в повідомленні.

Бородавку повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

"Він активно співпрацює зі слідством і дає викривальні свідчення щодо головних функціонерів сепаратистськи-колабораціоністського руху і їхніх російських кураторів", - додали в СБУ.

Слідчі дії тривають, протягом кількох днів досудове розслідування буде завершено, а матеріали направлено до суду.

Нагадаємо, 30 червня суд заарештував екс-нардепа від КПУ Александровську на два місяці без права застави за звинуваченням у посяганні на територіальну цілісність України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram