ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна випередила країни СНД у світовому індексі соціального розвитку, - дослідження

Лідером індексу стала Фінляндія. Канада і Данія посіли друге і третє місця відповідно.

Україна випередила країни СНД у світовому індексі соціального розвитку, підготовленому американською неурядовою організацією Social Progress Imperative за підтримки міжнародної консалтингової компанії Deloitte, зайнявши 63-тє місце з 133.

Про це йдеться в дослідженні Social Progress Imperative, повідомляє УНІАН.

Індекс було складено на основі оцінки 53 різних параметрів, що включають рівень розвитку охорони здоров'я, освіти, доступу до житла, захисту прав, толерантності.

За результатами дослідження, у 2016 році Україна отримала середній бал 66,4 зі 100 можливих.

Разом із тим, дослідження не наводить порівняльних даних індексу за попередні роки.

"Незважаючи на соціальні, політичні та економічні труднощі, Україна за рівнем Індексу соціального розвитку випередила всі країни СНД. Так, Білорусь посіла 66-те місце, Вірменія - 67-ме, а Росія - 75-те", - йдеться в дослідженні.

Як наголошують, Україна традиційно демонструє відносно високі показники в сфері доступу до вищої освіти і до базових знань. Водночас у таких сферах, як корупція, рівень злочинності, доступність житла, стан навколишнього середовища, здоров'я та довголіття, а також свобода вибору життєвого шляху, Україна, згідно з дослідженням, продемонструвала доволі низькі результати.

Лідером індексу стала Фінляндія. Канада і Данія посіли друге і третє місця відповідно.

У першу десятку також увійшли Австралія, Швейцарія, Швеція, Норвегія, Нідерланди, Великобританія та Ісландія. Другу десятку сформували країни ЄС і США.

Дві найбільші після США економіки світу - Китай та Індія - зайняли 84-те і 98-ме місця відповідно.

Як повідомляли в лютому, Україна увійшла в топ-5 "найнещасніших" економік світу відповідно до Індексу нещастя (це сума безробіття і інфляції), підготовленому виданням Bloomberg на підставі даних із 63 країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram