ГоловнаСуспільствоПодії

Кива заявив, що на нього було скоєно замах

Невідомі обстріляли автомобіль кандидата в депутати і кинули гранату.

Кива заявив, що на нього було скоєно замах
Фото: politrada.com

Колишній начальник департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції Ілля Кива повідомив, що на нього було скоєно замах.

Про це повідомляє офіційний сайт МВД.

"О 22:40 в Головне управління Нацполіції Херсонської області звернувся кандидат у народні депутати Ілля Кива і повідомив про те, що його машину обстріляли невідомі і кинули гранату, яка вибухнула", - йдеться в повідомленні.

Обставини інциденту розслідують правоохоронці.

Фото: mvs.gov.ua

Фото: mvs.gov.ua

Нагадаємо, в жовтні минулого року Кива очолив новостворений департамент протидії наркозлочинності. З листопада, коли набув чинності закон про Нацполіцію, всі працівники органів внутрішніх справ зобов'язані пройти переатестацію, проте Кива її не пройшов

У квітні голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе заявила, що подасть голові МВС документи для звільнення Киви. Причиною стало його інтерв'ю виданню "Країна", в якому він сказав, що "рано чи пізно" його "все одно завалять" АТОшники, "яким нічим зайнятися, а рука до автомата звикла". В результаті під тиском громадськості міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пообіцяв, що Ківа перейде на іншу роботу. У травні Киву звільнили з Нацполіції і перевели на іншу посаду в МВС.

Пізніше він вирішив балотуватися до Верховної Ради по 183 округу в Херсоні.

До переходу на службу в міліцію Кива був засуджений за отримання хабара на посаді заступника начальника управління у справах захисту прав споживачів Полтавської області. Однак у серпні 2014 року суд зняв із нього судимість.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram