ГоловнаСуспільствоВійна

Затримано пенсіонера, через якого два роки тому біля Сніжного загинули 10 солдатів ЗСУ

Місцевий житель вивів бойовиків на колону української армії.

Затримано пенсіонера, через якого два роки тому біля Сніжного загинули 10 солдатів ЗСУ
архивное фото
Фото: Предоставлено активистами

Співробітники правоохоронних органів затримали в Донецькій області 61-річного жителя Шахтарського району, який 29 липня 2014 року вивів бойовиків "ДНР" на позиції української колони в Латишевому.

У результаті нерівного бою тоді загинули 10 українських солдатів, ще п'ятеро потрапили в полон, повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

"29 липня 2014 року під час виконання бойового завдання поблизу селища Латишеве Шахтарського району Донецької області розмістилися 19 військовослужбовців ЗСУ. Місцевий житель, прихильник так званої "ДНР", увійшовши в довіру до військовослужбовців, посилаючись на необхідність поїхати до своєї дружини, виїхав на своєму автомобілі в напрямку міста Сніжне Донецької області. Звідти чоловік уже повернувся в супроводі не менш ніж чотирьох одиниць важкої військової бронетанкової техніки разом з учасниками незаконного збройного формування "ДНР", - розповіли в прокуратурі.

Через два роки поплічника бойовиків вдалося впіймати. Згідно з рішенням Жовтневого райсуду Маріуполя, його заарештували на два місяці.

Кримінальну справу проти нього розслідують за ч.3 ст.258 Кримінального кодексу - терористичний акт.

Нагадаємо, в березні Сватівський райсуд засудив до 15 років в'язниці 65-річного жителя Станично-Луганського району, який рік тому приніс бомбу в банці меду на блокпост ЗСУ. У результаті цього теракту загинув один військовий, ще троє отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram