ГоловнаСуспільствоВійна

Росія виключає зміну зовнішньополітичного курсу через продовження санкцій ЄС

У МЗС РФ назвали продовження обмежень "недалекоглядною політикою Брюсселя".

Росія виключає зміну зовнішньополітичного курсу через продовження санкцій ЄС

Росія виключає зміну свого зовнішньополітичного курсу через продовження Європейським Союзом санкцій.

Про це йдеться в коментарі департаменту інформації і друку МЗС РФ.

"Варто нагадати, що деградація торгово-економічних зв'язків з Росією внаслідок санкцій не привела до відчутних політичних результатів для ЄС. Очікувати зміни нашого зовнішньополітичного курсу через санкції - як мінімум недалекоглядно", - йдеться в повідомленні.

У МЗС РФ також заявили, що в порівнянні з 2014 роком взаємний товарообіг в 2015 році впав на 40%.

"Вважаємо абсурдним погодження цих дискримінаційних заходів щодо Росії, яка не є стороною внутрішньоукраїнського конфлікту, з виконанням нею Мінських угод, особливо в нинішніх умовах, коли ми бачимо неготовність Києва дотримуватися взятих на себе зобов'язань. По суті, Євросоюз своїми руками зробив російсько-ЄСівські відносини заручником безвідповідальної гри української влади", - йдеться в коментарі.

Відзначається також, що продовження санкцій МЗС РФ сприймає як продовження "недалекоглядної політики Брюсселя".

Нагадаємо, сьогодні ЄС продовжив економічні санкції проти Росії до 31 січня 2017 року. Обмеження спочатку  введено 31 липня 2014 року в відповідь на російську агресію проти України. У вересні того ж року їх розширено.

На додаток до цих економічних санкцій, продовжує діяти низка обмежувальних заходів, запроваджених ЄС проти Росії у відповідь на кризу в Україні. Це, зокрема, заборона на видачу віз і заморожування активів щодо 146 осіб та 37 організацій до 15 вересня 2016 року, а також обмежувальні заходи у відповідь на незаконну анексію Криму і Севастополя, обмежені територією Криму і Севастополя, терміном дії до 23 червня 2017 року.

Рішення було прийнято за письмовою процедурою одноголосно всіма членами Ради Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram