ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна відновила вантажні залізничні перевезення через лінію розмежування на Донбасі

Вантажоперевезення зупинили на початку місяця.

Україна відновила вантажні залізничні перевезення через лінію розмежування на Донбасі
Фото: Макс Левин

Вантажні залізничні перевезення через лінію розмежування військового конфлікту на Донбасі відновлено з 25 червня 2016 року.

Про це повідомили в прес-службі ПАТ "Укрзалізниця", інформує

"Інтерфакс-Україна".

"З 1 червня по 24 червня діяла конвенція, яка забороняла вантажні перевезення з України на окуповану територію Донецької залізниці. З 25 червня перевезення відновлено", - йдеться в повідомленні.

Раніше керівник департаменту дирекції з комерційної діяльності "ДТЕК Енерго" Дмитро Маляр розповів, що енергохолдинг очікує відновлення постачання вугілля марки А з окупованих районів Донбасу.

"Спочатку причиною зупинки поставок був страйк залізничників на тому боці - він припинився. При цьому під час бойових дій було пошкоджено залізничну інфраструктуру, зараз вона відновлюється. Але ситуація змінюється щодня, тому складно сказати, коли саме відновляться постачання", - зазначив він.

Залізничне сполучення з окупованим Донбасом зупинилося на початку червня. При цьому в декількох містах ОРДЛО сепаратисти організували мітинги залізничників, на яких озвучувалися антиукраїнські гасла й одночасно вимоги до українського уряду оплачувати роботу залізниці в окупованих районах.

Нагадаємо, на вчорашньому засіданні Контактної групи з питань Донбасу повідомили, що постачання вугілля з окремих районів Донецької області на територію, підконтрольну Україні, частково відновлено. "Цей аспект дуже важливий для виробництва електроенергії, і надалі необхідно виробити більш чіткий механізм перевезення вугілля", - зазначив спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram