ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 66 разів обстріляли позиції військових на Донбасі

Терористи обстрілюють сили АТО на всіх напрямках.

За добу бойовики 66 разів обстріляли позиції військових на Донбасі
Фото: warfiles.ru

Бойовики не припиняють обстрілювати позиції українських військових у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі. За минулу добу зафіксовано 66 випадків відкриття вогню з боку терористів, з них 28 - на Донецькому напрямку, 21 - на Маріупольському і 17 - на Луганському.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

Крім того, наголошується, що сепаратисти використовують озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

На Донецькому напрямку "гаряче" було в районі Луганського, де опорні пункти бійців АТО опинилися під вогнем важких мінометів, танків і самохідних артустановок.

Важкі міномети бойовики використовували також і під час обстрілу в районі Новоселівки Другої і Березового, а поруч з Троїцьким - 122-міліметрові артустановки. По позиціях захисників Авдіївки і шахти "Путилівська" (Бутівка) терористи вели вогонь з кулеметів і автоматичних гранатометів, а в районі Кам'янки - із зенітної установки.

На Маріупольському напрямку укріппункти військових неподалік Широкиного, Старогнатівки, Павлополя і Талаківки бойовики обстрілювали зі стрілецької зброї і гранатометів, а біля Новотроїцького застосовували міномети калібру 120 мм.

На Луганському напрямку сепаратисти обстріляли позиції українських бійців поблизу Новозванівки, використовуючи автоматичні гранатомети і міномети. Крім того, бойовики вели неприцільний вогонь з мінометів і САУ, щоб спровокувати військових на вогонь у відповідь.

Нагадаємо, вчора в Мінську учасники Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу домовилися про розведення сил у двох населених пунктах - Золоте і Петровське.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram