ГоловнаСуспільствоПодії

Пожежа під лінією електропередачі знеструмила частину Дніпра

Дроти впали на землю, в результаті чого відключилася підстанція "Киснева".

Сьогодні вночі в Дніпрі (раніше Дніпропетровськ) сталася пожежа на складі з дерев'яними піддонами на Байкальській вулиці, в результаті якої було знеструмлено шість тисяч споживачів міста. Про це повідомляє ДСНС у Дніпропетровській області та прес-служба ДТЕК.

Фото: dp.mns.gov.ua

Ділянка, де зберігалися піддони, розміщена під лінією електропередачі. Вогонь пошкодив дроти на повітряних лініях напругою 35 і 150 кВ, вони впали на землю, в результаті чого сталося захисне автоматичне вимикання і повне знеструмлення ПС "Киснева 150/10-6 кВ", яка живить 71 трансформаторну підстанцію міста.

Пожежники прибули на гасіння ще о 01:25, проте через обрив проводів змогли приступити до роботи тільки о 02:40. Протягом півгодини 27 пожежних зуміли локалізувати вогонь, а ще через годину з невеликим - ліквідувати пожежу.

Вогонь знищив дерев'яні піддони, які зберігалися на складі, два мікроавтобуси та дві вантажівки.

Фото: dp.mns.gov.ua

Крім того, через знеструмлення ПС "Киснева" без електропостачання тимчасово залишалися понад 6 тисяч абонентів, у тому числі споживачі першої категорії - лікарня №6, Інститут гастроентерології, каналізаційна насосна "Дніпроводоканалу". Енергетикам довелося перемкнути підстанцію, і о шостій ранку всі побутові клієнти були під'єднані.

На цей момент абоненти залишаються під'єднаними за тимчасовими схемами, а фахівці "Дніпрообленерго" продовжують відновлювати постійну схему електропостачання.

Компанія наголошує, що цей випадок буде розслідувати спеціальна комісія, оскільки ПП "Квича", яке облаштувало склад і автостоянку в охоронній зоні ліній електропередачі, неодноразово попереджали про порушення, але воно ніяк не реагувало на це.

Нагадаємо, що в ніч на 24 червня в Дніпрі сталася серйозна пожежа в п'ятиповерхівці на Яворницького.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram