ГоловнаСуспільствоЖиття

Перша група поліцейських омбудсменів пройшла підготовку

У системі Нацполіціії створено Управління захисту прав людини

Перша група поліцейських омбудсменів пройшла підготовку
Фото: npu.gov.ua

Голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе вручила сертифікати поліцейським - омбудсменам, які пройшли тренінг з підвищення кваліфікації у сфері захисту прав людини.

Про це повідомляє офіційний сайт Нацполіції.

У заході також взяли участь заступник голови Нацполіції Костянтин Бушуєв, заступник міністра юстиції Гія Гецадзе, заступник керівника Секретаріату уповноваженого Верховної Ради з прав людини Олена Смирнова, а також керівники міжнародних проектів у сфері захисту прав людини.

"Це - цінність, яку особисто я, і я впевнена, що всі тут присутні люди дуже сильно поважають. Адже якщо поліцейський - патрульний, слідчий, кожна людина, яка працює у великому організмі, який називається Національна поліція - якщо вони не розуміють, чому ми повинні захищати права людини - у нас нічого не вийде", - підкреслила Деканоїдзе.

З цією метою, за її словами, кілька місяців тому в системі Нацполіції було створено Управління захисту прав людини (УЗПЛ). Цей підрозділ буде тісно співпрацювати з Мін'юстом і міжнародними експертами. Крім того, працівники УЗПЛ займатимуться моніторингом дотримання прав людини в установах поліції, зокрема - в ізоляторах тимчасового тримання.

Нагадаємо, у Євросоюзі високо оцінили переатестацію Нацполіції України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram