ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Ізмаїлі через спалах гострої кишкової інфекції по медичну допомогу звернулося понад 400 осіб

На стаціонарному лікуванні перебувають 189 постраждалих від отруєння.

В Ізмаїлі через спалах гострої кишкової інфекції по медичну допомогу звернулося понад 400 осіб
Фото: detectives-ukraine.com

Із симптомами, які можуть бути пов'язані зі спалахом гострої кишкової інфекції в місті Ізмаїл, селах Броска і Матроска Ізмаїльського району Одеської області, станом на 13:00 20 червня по медичну допомогу звернулися 411 осіб, серед яких 253 дитини.

Про це інформує прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

У лікувальних установах міста на стаціонарному лікуванні у стані середньої тяжкості перебувають 189 осіб, у т. ч. 108 дітей. З лікувальних установ за час захворювання виписали 222 людей, зокрема 145 дітей.

Як зазначає в.о. голови Держсанепідслужби України Святослав Протас, кількість людей, які звертаються по медичну допомогу, зменшується.

"Відповідно до особливостей перебігу епідемічного процесу, така тенденція буде зберігатися протягом тижня, поки не минуть два інкубаційні періоди захворювання. Тому обмежувальні санітарні заходи триватимуть в Ізмаїлі до наступного тижня. Це вимушені заходи, які дозволять уникнути другої хвилі захворювання на гострі кишкові інфекції", - зазначає Святослав Протас.

Нагадаємо, в Ізмаїлі введено надзвичайний стан у зв'язку з масовим отруєнням людей. У місто скерували групу інфекціоністів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram