ГоловнаСуспільствоПодії

У турпоході в Карелії загинули 13 дітей і інструктор (оновлено)

Затримано інструктора дитячого табору.

У турпоході в Карелії загинули 13 дітей і інструктор (оновлено)

У Росії в дитячому таборі на озері Сямозеро в Карелії перекинулися два човни, в результаті чого загинули 14 осіб - 13 дітей і інструктор. Спочатку повідомляли про загибель 12 осіб, проте пізніше рятувальники виявили ще кілька тіл. Усього на трьох човнах перебували 47 дітей і четверо інструкторів.

Усі школярі були з Москви, повідомляє "Интерфакс".

З Москви в Карелію попрямували представники МНС, лікарі та психологи.

Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу. Також затримали інструктора дитячого табору.

"У рамках розслідування кримінальної справи дадуть правову оцінку дій працівників дитячого табору й іншим відповідальним особам за організацію катання дітей на човнах в умовах поганої погоди. В цей час одного з інструкторів затримано, з ним працюють слідчі", - повідомив офіційний представник СК РФ Володимир Маркін.

"Слідчі вживають заходів для допиту потерпілих дітей, працівників табору, а також для вилучення в таборі необхідної документації", - додав він.

У МНС РФ в Карелії заявили, що в цей час на озері був шторм, у регіоні заздалегідь проводили масове СМС-оповіщення про несприятливі метеоумови. Крім того, за даними відомства, туристична група не була зареєстрована і вирушила в похід на озеро, не попередивши рятувальників.

Нагадаємо, на півдні Туреччини в результаті аварії за участю екскурсійного автобуса зі школярами загинули 14 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram