ГоловнаСуспільствоЖиття

Кличко пообіцяв допомогти Львову з утилізацією сміття

Садовий звернувся до мера столиці з проханням про таку допомогу.

Кличко пообіцяв допомогти Львову з утилізацією сміття
Фото: Сайт ГосЧС

Київ надасть Львову тимчасову допомогу у вирішенні проблеми утилізації сміття.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє його прес-служба.

"Розуміючи, в якій складній ситуації опинився Львів і його мешканці, ми готові допомогти львів'янам. У літню пору потужності сміттєспалювального заводу "Енергія" в Києві недозавантажені, тому ми можемо прийняти частину сміття на спалювання. А також - направити на сортувальні лінії", - зазначив столичний мер.

Раніше мер Львова Андрій Садовий звернувся до мера Києва з листом, в якому попросив допомоги з тимчасовим зберіганням твердих побутових відходів і з гарантією, що такий самий обсяг буде повернуто на новий постійний Львівський полігон. Віталій Кличко погодився допомогти, але не зберігаючи львівське сміття, а спалюючи його.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що під Львовом знову горить Грибовицьке сміттєзвалище. Цього разу пожежа сталася в новому місці.

Раніше, президент Петро Порошенко пообіцяв Львову сприяння з боку центральних органів влади у вирішенні проблеми вивезення сміття.

Як відомо, 30 травня на міському звалищі біля с. Грибовичі під Львовом стався зсув сміття обсягом понад 100 тис. кубометрів. У результаті під завалом опинилося четверо людей. 31 травня були знайдені тіла трьох рятувальників- Юрія Рудого, Андрія Вненкевича і Богдана Юнка. Пошуки зниклого комунальника тривають.

7 червня пожежа на звалищі під Львовом спалахнула з новою силою, рятувальники для її гасіння залучили авіацію.

Мер Львова Андрій Садовий вважає причиною пожежі підпал, що спричинило зсуви і загибель людей на Грибовицькому сміттєзвалищі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram