ГоловнаСуспільствоВійна

Путін підтвердив згоду на озброєння місії ОБСЄ

"Потрібно дозволити спостерігачам мати при собі стрілецьку зброю".

Путін підтвердив згоду на озброєння місії ОБСЄ
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін погодився, що спостерігачам ОБСЄ можна дати стрілецьку зброю.

Про це він заявив у п'ятницю під час Петербурзького міжнародного економічного форуму.

"Згоден із Петром Олексійовичем Порошенком з приводу того, що потрібно посилити місію ОБСЄ, аж до того, що дозволити спостерігачам місії ОБСЄ мати при собі стрілецьку зброю. Можна зробити якісь інші речі, спрямовані на підвищення рівня безпеки", - заявив він.

Нагадаємо, що, з позиції України, введення поліцейської місії на Донбас - одна з ключових умов проведення місцевих виборів на Донбасі. ОБСЄ готова реалізувати ідею розміщення місії, якщо всі сторони погодяться із цим.

Раніше Росія виступала категорично проти збройної місії. Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров називав цю проблему безпеки надуманою і говорив, що беззбройних спостерігачів ОБСЄ буде досить для голосування.

Однак після чергових переговорів у "нормандському форматі" президент РФ Володимир Путін заявив, що РФ згодна на розміщення збройних спостерігачів, але, як пізніше уточнили в Кремлі, лише на лінії фронту.

1 червня заступник голови АП Костянтин Єлісєєв повідомив, що за підсумками чергових "нормандських" переговорів російська сторона погодилася на розміщення збройних спостерігачів. Однак, за його словами, деталей поки що не обговорювали. Консультації з цього питання повинні розпочатися найближчим часом у Відні на рівні постпредів країн "нормандської четвірки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram