ГоловнаСуспільствоЖиття

Пукач відбуватиме довічне в Чорткові

Екс-генерала МВС утримуватимуть у секторі з максимальним рівнем безпеки.

Пукач відбуватиме довічне в Чорткові
Фото: www.segodnya.ua

Колишнього начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача, якого засудили до довічного ув'язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, днями етапували в Чортківську колонію в Тернопільській області для відбування покарання.

Про це повідомляє УНІАН.

"Днями Пукача етапували в Чортківську установу виконання покарання №26 (Тернопільська область). Там він буде утримуватися в секторі з максимальним рівнем безпеки для осіб, засуджених до довічного ув'язнення", - зазначили в Державній пенітенціарній службі України.

Нагадаємо, 29 січня 2013 року Печерський районний суд Києва засудив колишнього начальника департаменту зовнішнього спостереження Міністерства внутрішніх справ Олексія Пукача до довічного тюремного ув'язнення, визнавши його винуватим у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе.

Згідно з вироком, 17 вересня 2000 року Пукач скоїв умисне вбивство Гонгадзе. Було встановлено, що Пукач розправився з журналістом за вказівкою екс-міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка, якого знайшли мертвим 4 березня 2005 року у власному будинку під Києвом з двома вогнепальними пораненнями в голову, й інших посадових осіб.

Окрім того, суд визнав Пукача винуватим у знищенні журналів обліку робочого часу співробітників органів внутрішніх справ, щоб приховати від слідства їхню участь у вбивстві журналіста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram