ГоловнаСуспільствоЖиття

Мінекології звинуватило Росію у заподіянні збитку Опукському заповіднику

Військові РФ влаштували льотні навчання в окупованому Криму.

Мінекології звинуватило Росію у заподіянні збитку Опукському заповіднику
Фото: aquatek-filips.livejournal.com

Міністерство екології та природних ресурсів заявляє, що Росія знищує Опукський природний заповідник, використовуючи його як територію для військових маневрів.

Про це на прес-конференції "Від зони рекреації до зони відчуження", яка відбулася в Інституті Горшеніна за партнерства Free Crimea, сказала директор Департаменту стратегічної екологічної політики Мінекології Леся Карнаух.

"Дуже турбує Міністерство екології та природних ресурсів проблема Опукського природного заповідника, розташованого на Керченському півострові. Ще з часів Радянського Союзу був договір між Україною і Російською Федерацією про розміщення об'єктів Чорноморського флоту на території Криму. На жаль, на території Опукського заповідника і в ті часи, коли Крим не був анексований, розташовувалася десантна бригада. Але разом з тим була домовленість, що територія Опукського природного заповідника не буде зоною для військових маневрів і навчань. Станом на сьогодні ми маємо інформацію, що із застосуванням авіації знищується цей об'єкт", - сказала вона.

"Опукський заповідник - це свого роду оазис серед солоних озер і напівпустелі, тому Мінекології та природних ресурсів намагається застосовувати всі можливі заходи для того, щоб привернути увагу світової громадськості до того, що відбувається на півострові", - додала еколог.

Нагадаємо, що на початку червня в Криму провели масштабні льотно-тактичні навчання авіації Південного військового округу (ПВО) збройних сил Росії.

Екіпажі вертолітного полку на авіаційному полігоні Опук у Криму відпрацьовували виявлення і розпізнавання різних наземних цілей, а також малошвидкісних літаків, що летять низько, їхнє ураження з ракетно-гарматного озброєння на різних дистанціях від 500 м до 5 км у денний і нічний час.

У навчаннях було задіяно понад 2500 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram