ГоловнаСуспільствоВійна

Геращенко розповіла про переговори про обмін заручниками

Україна знову запропонувала обміняти 50 сепаратистів на 25 українців, які перебувають у полоні бойовиків

Геращенко розповіла про переговори про обмін заручниками
Фото: LB.ua

На сьогоднішніх переговорах у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи основним питанням було звільнення заручників.

Про це повідомила у своєму фейсбуці перший віце-спікер Ірина Геращенко.

Зокрема, мова йде про Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Миколу Карпюка, Станіслава Клиха, Олексія Чірнія, які відбувають покарання у російських в'язницях.

Крім того, в середу учасникам переговорів вдалося нарешті дізнатися місцезнаходження Володимира Жемчугова, якого бойовики "ЛНР" звинуватили в підриві залізничного полотна у районі Лутугиного та електроопори у Хрящуватому. У Жемчугова ампутовані руки і немає очей, при цьому бойовики утримують його в СІЗО без допуску адвокатів.

Геращенко підкреслила, що перед зустріччю в Мінську українська сторона вкотре запропонувала провести обмін заручниками у форматі 25 на 50, щоб розблокувати цей процес.

"У відповідь почули, що представника ООН Ю.Супруна засуджено за військові злочини (питання, яким псевдосудом, залишається риторичним), а історик І.Козловський - шпигун і виготовляв боєприпаси. Абсурдність цих заяв очевидна", - написала Геращенко.

Нагадаємо, обмін полоненими у форматі 25 на 50 (25 утримуваних в "ДНР" людей на 50 сепаратистів, затриманих в Україні) мав відбутися ще наприкінці квітня, але був зірваний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram