ГоловнаСуспільствоВійна

Дейнега назвав обстріл АКХЗ тривожним сигналом

Бойовики раніше намагалися не чіпати коксохім.

Дейнега назвав обстріл АКХЗ тривожним сигналом
Фото: Сергей Нужненко

Волонтер "Повернись живим" Віталій Дейнега побоюється загострення на Донбасі наступного тижня.

Про це він сказав на круглому столі "Антитерористична операція. Хто сьогодні захищає Україну?" в Інституті Горшеніна.

"Були два прильоти по Авдіївському коксохіму із САУ. Це знаковий момент, тому що коксохім всю війну не чіпали. Там існує якась домовленість, що економічно важливі об'єкти, які можуть призвести до техногенних катастроф, обидві сторони намагаються не чіпати. І те, що снаряди почали летіти по коксохіму - це дуже поганий дзвіночок", - сказав він.

Дейнега стверджує, що існують дані розвідки про можливі атаки на Мар'їнкк, Майорськ, Авдіївку, Шахту "Бутівка" і Зеніт.

На його думку, це вимагає термінової реакції від командувача АТО. "У нас генерал Бессараб зв'язує руки артилерії. Ми знаємо, де розташовані вогневі позиції, які по нас стріляють. Ми можемо деякі з них уразити. Але в артилерії реально зв'язані руки. 2014 року такого не могло бути, коли по тобі три години валять і ти знаєш - звідки, і ти не можеш парою снарядів їх загасити. Звідси в нас більшість втрат, звідси в нас більшість проблем", - сказав він.

Дейнега заявив, що в район Донецька бойовики підтягнули "Гради", які спрямовані на Авдіївку і Мар'їнку, і він напружено очікує наступного тижня.

Нагадаємо, що у вівторок кількість обстрілів на Донбасі збільшилася, а з 18:00 інтенсивність обстрілів по всій лінії розмежування різко зросла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram