ГоловнаСуспільствоЖиття

Нападники на українських фанів перед матчем Євро-2016 в Ліллі говорили по-російськи, - депутат

Агресивні люди діяли організовано і "були російськими ультрас, які проживають у Німеччині".

Нападники на українських фанів перед матчем Євро-2016 в Ліллі говорили по-російськи, - депутат
Фото: isport.ua

На Чемпіонаті Європи з футболу у французькому Ліллі група вболівальників з України зазнала нападу російськомовних невідомих у балаклавах. Про це повідомив родич кількох постраждалих українців, депутат Запорізької обласної ради Ярослав Гришин, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Постраждали троє родичів - рідний дядько, троюрідний брат і батько троюрідного брата. На них напали люди в балаклавах, які говорили по-російськи. Вони били українців, у тому числі ногами, діяли злагоджено. Німецькі прапори не чіпали, трощили тільки українську символіку та національні прапори України. Таким чином, свідки події зробили висновок, що це - російські ультрас, які проживають у Німеччині", - сказав Я. Гришин.

Також він зазначив, що українські футбольні вболівальники зазвичай не мають конфліктів із фанатами з інших країн і знаходять з ними спільну мову.

Раніше Ярослав Гришин на сторінці в Фейсбуці написав, що в неділю у французькому місті Лілль в одному з місцевих пабів двох його родичів, які чекали на матч Німеччина-Україна з групою українських уболівальників, побили 20 людей у балаклавах.

За словами депутата, вони "вибігли на площу, почали бити наших хлопців і зривати українську символіку".

"Мого родича Миколу Пунова по-звірячому побили за те, що захищав український прапор. І замість того, щоб йти на стадіон дивитися матч, його відвезли в лікарню і наклали шви на розбиту голову", - написав Гришин.

За його словами, свідки нападу відзначали, що агресивні люди діяли організовано і "були російськими ультрас, які проживають у Німеччині".

Нагадаємо, в неділю у французькому Ліллі перед матчем збірних Німеччини та України на Євро-2016 група агресивно налаштованих фанатів німецької збірної здійснила напад на українських уболівальників. Жертвами набігу ставали всі люди з атрибутикою збірної України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram