ГоловнаСуспільствоЖиття

Як вибрати постільну білизну

Як вибрати постільну білизну

Уві сні ми проводимо якщо не половину, то вже точно третину свого життя. І слід зазначити, що від цієї третини безпосередньо залежить і якість нашого неспання. А для повноцінного й у всіх сенсах комфортного відпочинку далеко не останню роль відіграє те, на якій постільній білизні доводиться відпочивати.

При виборі постільної білизни потрібно керуватися декількома принципами. По-перше, йдеться про розміри. Як відомо, комплекти бувають одинарними, подвійними і полуторними. Усі вони розраховані на різні за площею спальні місця, а тому дуже важливо не помилитися. До того ж у полуторних комплектах, як і в одинарних, набір складається з одного підодіяльника, тоді як подвійний комплект включає два підодіяльники. Розміри і форма самих підковдр теж можуть дещо відрізнятися.

По-друге, важливим фактором вибору є також конструктивні особливості постільної білизни. Мова про те, що простирадло може бути класичним або мати вигляд чохла, який вдягають на матрац. Останнє, безумовно, зручніше. Іноді по краю воно призібране гумкою, в такому разі чохол одягається тільки на ту частину поверхні матраца, на якій сплять люди, а зі зворотного боку тільки закріплюється. Наволочки на подушки можуть бути квадратними чи прямокутними. Найчастіше вони застібаються на змійку або за допомогою ґудзиків. Рідше зустрічаються інші варіанти. Відмінний вибір постільної білизни є в інтернет-магазині http://domostar.com.ua/postelnoe-bele

Вибір кольору є справою, що залежить виключно від смакових уподобань і від загальної стилістики приміщення, де його буде застелено. Багато хто любить, коли постільна білизна має певні принти чи просто яскраві кольори.

Як дбати про постільну білизну

Навіть високоякісна постільна білизна швидко вийде з ладу або щонайменше втратить свій первісний, привабливий зовнішній вигляд, якщо за нею неправильно доглядати. Прати простирадла, підковдри і наволочки не тільки можна, а й потрібно в пральній машинці. Але на білизну нашито ярличок, де вказано допустимі температури води для прання. І не потрібно їх перевищувати, інакше можливе збігання чи передчасне знебарвлення. Та й полинялі простирадла з підодіяльником заледве чи вас порадують. Те саме стосується і прасування білизни.

Для бавовняних виробів режими теплової та водної обробки можуть бути різноманітними, а ось сатин чи шовк вимагають дбайливого догляду. Прасувати їх бажано праскою, температура підошви якої не перевищує 70 градусів.

Багато сучасних пральних машин мають функцію прання без зминання. Вона дозволяє не прасувати білизну після того, як її випрали.

Яка тканина для постільної білизни найкраща

Усі виробники постільної білизни одностайно стверджують, що оптимально, якщо її пошито з натуральних тканин. Це легко пояснити, адже така постільна білизна «дихає», не перешкоджає теплообміну організму і вбирає піт, який, можливо, виступає під час сну на поверхні людської шкіри. Якщо у вас виникло бажання вибрати якісну постільну білизну, то це можна зробити в інтернет магазині DomoStar

Для більшої практичності до складу тканин може входити невеликий відсоток синтетики. Хорошим вибором для постільної білизни буде бавовна з додаванням віскози, а також штапель чи шовк. Досить часто постільні набори шиють із сатину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram