ГоловнаСуспільствоПодії

Порошенко доручив погасити пожежу на звалищі під Львовом

Голова ДСНС розраховує, що пожежу загасять вже сьогодні

Порошенко доручив погасити пожежу на звалищі під Львовом
Фото: Пресс-служба президента

Петро Порошенко провів нараду з головою Держслужби з надзвичайних ситуацій Миколою Чечоткіним, заступником міністра екології та природних ресурсів Віктором Вакарашем і головою Держекоінспекції Андрієм Заїкою щодо ситуації на звалищі під Львовом.

Про це повідомляє офіційний сайт президента.

Порошенко доручив продовжити гасіння пожежі та вжити усіх заходів для ліквідації її наслідків.

"Я даю доручення продовжувати гасіння. Ніякі фінансові або інші перешкоди не повинні вас зупиняти - будь-які проблеми з пальним, додатковим фінансуванням мною будуть вирішені, але пожежа має бути ліквідована", - сказав Порошенко.

Він також доручив оперативно проінформувати жителів міста про завершення гасіння пожежі, а також доповісти про це йому особисто. Крім того, Порошенко доручив виділити допомогу сім'ям загиблих рятувальників.

"Я запросив вас для того, щоб переконатися, що органи центральної влади України роблять все можливе і все від них залежне для того, щоб забезпечити безпеку жителів міста Лева", - сказав президент на нараді.

У свою чергу, голова ДСНС Чечоткін зазначив, що до гасіння пожежі, крім наземних бригад, була задіяна авіація, завдяки чому вдалося зменшити площу горіння з 5 тис. квадратних метрів до 900.

"Якщо всі засоби будуть і надалі використовуватися, то ми плануємо сьогодні завершити гасіння пожежі", - сказав Чечоткін.

Нагадаємо, 30 травня на міському звалищі біля с.Грибовичі під Львовом стався зсув сміття обсягом понад 100 тис. кубометрів. У результаті під завалом опинилося четверо людей. Уже знайдено тіла трьох рятувальників. Пошуки четвертого зниклого комунальника припинили з міркувань безпеки - рятувальники прогнозують ще один зсув сміття.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram