ГоловнаСуспільствоВійна

Суд скасував переведення колишнього заступника начальника ГСУ Нацполіції Мамки в зону АТО

Також суд знову поновив його на посаді.

Суд скасував переведення колишнього заступника начальника ГСУ Нацполіції Мамки в зону АТО
Фото: mvs.gov.ua

Окружний адміністративний суд Києва скасував переведення на роботу в зону АТО колишнього начальника Головного слідчого управління Національної поліції Григорія Мамки.

Про це повідомляють на офіційному сайті суду.

Тож суд задовольнив позов Мамки і скасував наказ Нацполіції від 11 квітня про призначення його на посаду начальника Управління організаційно-аналітичного забезпечення і оперативного реагування ГУ Нацполіції в Донецькій області.

У рішенні суду йдеться, що оскаржуваний наказ "не містив обґрунтувань ефективності переведення позивача на зазначену посаду". Також зазначають, що порівняння функціональних обов'язків і розміру посадових окладів свідчить про нерівнозначність посади, на яку перевели Мамку.

Суд ухвалив негайно поновити позивача на посаді заступника начальника ГСУ Нацполіції.

Нагадаємо, в грудні полковника Мамку звільнили з посади заступника начальника ГСУ МВС за результатами переатестації. Його звільнення вимагав губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі. Він називав заступника начальника слідчого управління "стовпом корупційної системи рекету і втручання в бізнес старої міліції".

8 квітня 2016 року суд визнав звільнення Мамки незаконним і поновив його на посаді. Нацполіція подала апеляцію на це рішення. 28 квітня голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе повідомила, що Мамка як поліцейський відряджений для проходження служби в Авдіївку Донецької області. На початку травня він оскаржив це рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram