ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 36 разів обстріляли позиції військових на Донбасі

Обстановка в зоні АТО залишається неспокійною

За добу бойовики 36 разів обстріляли позиції військових на Донбасі
Фото: Макс Левин

Ситуація в районі проведення антитерористичної операції на Донбасі залишається неспокійною. За минулу добу бойовики 36 разів застосовували зброю проти українських військових.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

На Донецькому напрямку терористи 17 разів обстріляли позиції бійців АТО.

"Поблизу Авдіївки і шахти Бутівка противник використовував стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети, гранатомети різних систем, міномети калібру 82 мм, а також заборонені Мінськими домовленостями 120 мм міномети. Близько 21:00 зі 122 мм самохідної артилерійської установки (САУ) найманці випустили 8 снарядів", - наголошується в повідомленні.

Двічі по позиціях поблизу Майорська і Зайцевого бойовики відкривали вогонь з мінометів калібрів 82мм і 120 мм, а поблизу Луганського - з великокаліберних кулеметів і гранатометів різних систем.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 18 обстрілів позицій ЗСУ. Тричі під ворожим вогнем опинилися опорні пункти військових біля Новотроїцького та Водяного, тут терористи застосовували великокаліберні кулемети і 82 мм міномети. У районі Лебединського, а згодом і Новотроїцького бойовики використовували і важкі 120 мм міномети.

По укріппунктах неподалік Павлополя, Широкиного і Гнутового бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї і гранатометів, а в районі Мар'їнки - з БМП.

На Луганському напрямку було відносно спокійно, тут зафіксовано лише кілька неприцільних обстрілів в районі Степового.

Нагадаємо, за вчорашній день бойовики 15 разів обстріляли позиції сил АТО. Також у районі Авдіївки було поранено мирного жителя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram