ГоловнаСуспільствоПодії

На Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова прогнозують ще один зсув

Температура всередині тіла звалища доходить до 360 градусів за Цельсієм

На Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова прогнозують ще один зсув
Фото: mns.gov.ua

На Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова прогнозують сходження нового обвалу сміття, розміри і обсяги якого наразі точно визначити не можна.

Про це повідомив начальник Головного управління ДСНС у Львівській області Сергій Дмитровський, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Зсув буде, тільки коли це станеться, я сказати не можу... Ми залучали вчених, але вони також наразі не можуть дати відповідь", - сказав він.

За словами Дмитровського, на звалищі утворилася тріщина довжиною близько 80 метрів і шириною до 2,5 метрів в окремих місцях. Крім того, верхівка сміттєвої гори просіла з часу першого зсуву на 2,5 метра. У зв'язку з цим комісія з надзвичайних ситуацій вирішила призупинити пошуки зниклого еколога у зв'язку з великим ризиком для рятувальників і загрозою нового зсуву.

Крім того, в щілині триває пожежа невеликими вогнищами, і наразі пожежники не допускають збільшення площі горіння, але повністю погасити не можуть.

"Ми не можемо ліквідувати пожежу в тому місці, де існує загроза обвалу. Тому наше завдання - не допустити, щоб вогонь розширював свою площу. Де можна ліквідувати займання, ми гасимо. Але є місця, де горить, зокрема, в тріщині, то туди ми людей не направляємо", - пояснив Дмитровський.

Він не зміг сказати, яку площу охоплено вогнем, оскільки на поверхні видно кілька невеликих вогнищ, головний осередок знаходиться в глибині сміття.

За словами Дмитровського, вимірювання показали, що температура всередині тіла звалища доходить до 360 градусів за Цельсієм.

Нагадаємо, 30 травня на міському звалищі біля с. Грибовичі під Львовом стався зсув сміття обсягом понад 100 тис. кубометрів. У результаті під завалом опинилося четверо людей. 31 травня було знайдено тіла трьох рятувальників - Юрія Рудого, Андрія Вненкевича і Богдана Юнка. Пошуки зниклого комунальника тривають.

4 червня пошукові роботи на звалищі тимчасово припинили з міркувань безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram