ГоловнаСуспільствоЖиття

Місцеві жителі запросили Порошенка в Горішні Плавні

У новій назві міста немає нічого гумористичного, йдеться у відкритому листі президенту.

Місцеві жителі запросили Порошенка в Горішні Плавні
Фото: pgl.at.ua

Жителі міста Горішні Плавні написали відкритого листа президенту Петру Порошенку, в якому звинуватили його в неповазі до нової назви населеного пункту і запросили в гості.

Листа опубліковано на сторінці міської спільноти в Фейсбуці.

"Доводимо до вашого відома, що Горішні Плавні - це топонім козацького поселення на берегах Дніпра в центральній Україні. В його назві немає нічого гумористичного. Тому ми - жителі Горішніх Плавнів були неприємно вражені тим, як на прес-конференції ви сміялися над назвою нашого міста і вважаємо це персональною образою кожного городянина. Також ми вважаємо, що подібна поведінка завдає шкоди процесам декомунізації в Україні і дає привід її противникам для маніпуляцій", - йдеться в листі.

Президента запросили відвідати місто і принести публічні вибачення його жителям.

Нагадаємо, на вчорашній прес-конференції Порошенко не оцінив нової назви міста Комсомольськ - Горішні Плавні. "Як громадянин, я не був би дуже щасливий їхати саме в ці Плавні", - сказав він, розсміявшись.

Місцева влада Горішні Плавні саботувала процес декомунізації, запропонувавши назвати місто Комсомольськ - Колективу Молодих Соціально Мотивованих Людей - Справжніх Козаків. У результаті Інститут національної пам'яті запропонував назвати місто Горішні Плавні, як одне із сіл, на місці яких виник Комсомольськ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram