ГоловнаСуспільствоПодії

Великі Грибовичі відмовилися приймати сміття з Львова

Місто ризикує бути заваленим сміттям

Великі Грибовичі відмовилися приймати сміття з Львова
Свака на территории Великих Грибович
Фото: EPA/UPG

Сільська рада Великих Грибовичів ухвалила рішення про повне закриття з 1 червня звалища, на яке звозять сміття зі Львова. Депутати мотивували своє рішення загибеллю трьох рятувальників на звалищі.

За словами сільського голови Великих Грибовичів Ігоря Пителя, жителі не пропустять на звалище жодної машини зі сміттям не тільки зі Львова, а й з інших населених пунктів.

"Судячи з того, що каже суспільство, і що є рішення сільської ради - з 1 червня назавжди закрити звалище - сподіватися на подальший вивіз сміття на Грибовицькому сміттєзвалищі не варто. Рішення сільської ради було прийнято на вимогу громади. Були депутати, були місцеві жителі", - сказав він у коментарі виданню "Гал-інфо".

Питель зазначив, що у своєму рішенні депутати керувалися постановою головного санітарного лікаря Львівської області ще від 2004 року. Він також додав, що Львів наразі не проводив переговорів з селом.

"Поки що ніяких нарад про те, що робити далі, не було. Взагалі нічого", - сказав Питель.

Нагадаємо, звалище сміття у Великих Грибовичах, яке знаходиться за 3 км від Львова, офіційно закривали кілька разів - і рішенням Львівської обладміністрації та облради, і міськради. У 2005 році жителі Великих Грибовичів деякий час блокували вивезення сміття на звалище. Зі Львова у той період сміття не вивозилося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram