ГоловнаСуспільствоВійна

Спостерігачі ОБСЄ виявили у бойовиків "ДНР" гаубиці "Акація" біля житлових районів

Представники ОБСЄ зафіксували понад 500 вибухів у Донецькій області за три дні

Спостерігачі ОБСЄ виявили у бойовиків "ДНР" гаубиці "Акація" біля житлових районів
Александр Хуг

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співпраці у Європі (ОБСЄ) зафіксувала понад 500 вибухів у Донецькій області з 30 травня.

Про це на брифінгу повідомив перший заступник голови місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг.

"Люди на Донбасі пережили ще один складний тиждень - насильство триває. У ніч на понеділок (30 травня) цього тижня наші спостерігачі зафіксували 105 вибухів на захід і на північний захід від їхнього розташування від центру Донецька... Багато вибухів сталися в Куйбишевському районі цього міста", - сказав він.

Спостерігачі місії встановили, що найчастіше обстріли відбуваються з дахів будинків.

Безпілотник місії також зафіксував обмін пострілами біля селища Мінеральне (Донецька область). Крім того, спостерігачі бачили самохідні гаубиці "Акація" недалеко від житлових районів.

31 травня в Авдіївці спостерігачі зафіксували 227 вибухів зі 152-мм артилерії, 120-мм і 80-мм мінометів та автоматичних гранатометів. У Ясинуватій також було зафіксовано 113 вибухів невідомого походження і 146 одиночних пострілів зі стрілецької зброї.

Нагадаємо, 27 травня спостерігачі ОБСЄ потрапили під обстріл біля Авдіївки. Раніше бойовики збили безпілотник ОБСЄ на околиці Горлівки, а також відключили камери відеоспостереження місії в районі Донецька.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram