ГоловнаСуспільствоЖиття

Порошенко звинуватив Росію в утисках віросповідань на окупованих територіях

Президент узяв участь у П'ятому національному молитовному сніданку.

Порошенко звинуватив Росію в утисках віросповідань на окупованих територіях
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко взяв участь у П'ятому національному молитовному сніданку і помолився разом з його учасниками за мир і єдність в Україні.

Про це повідомляє офіційний сайт Президента.

"Молитовні сніданки за участю представників релігійних організацій, державних діячів, політиків, чиновників, бізнесменів є хорошою і багаторічною традицією у багатьох демократичних країнах. Тепер ця традиція приживається і в нас, в Україні, в драматичні часи нашої новітньої історії", - сказав Порошенко.

Він також зазначив, що в складні моменти люди звертаються за підтримкою до релігії, зокрема на окупованих територіях.

"Нелегко жителям тих територій, які межують з окупованими бойовиками районами, які живуть у так званій сірій зоні, на лінії розмежування. Ще важче більшості тих людей, які перебувають під окупацією", - сказав президент.

Він також заявив, що робить усе можливе для встановлення миру на Донбасі.

"Однак агресор має інші плани: на окупованих територіях відбувається тотальне порушення прав людини, в тому числі і цілеспрямоване обмеження релігійної свободи; переслідування віруючих і обмеження їхніх прав. Перш за все, це стосується греко-католиків, православних Київського патріархату, протестантів, мусульман, іудеїв. Цілеспрямовані напади супроводжуються викраденнями, побиттями, тортурами, погрозами, захопленням храмів і молитовних будинків, соціальних і реабілітаційних центрів", - підкреслив Порошенко.

Фото: president.gov.ua

Нагадаємо, під час обстрілів бойовики "ЛНР" пошкодили вісім церков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram