ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Інвестор зірвав терміни здачі Одесі лікарні швидкої допомоги

Бізнесмен зобов'язався побудувати ЛШД в обмін на землю під котеджі

Інвестор зірвав терміни здачі Одесі лікарні швидкої допомоги
Фото: uc.od.ua

У вівторок, 31 травня, закінчився термін дії інвестиційних зобов'язань, згідно з якими будівельний магнат Аднан Ківан мав передати муніципальним структурам нову будівлю лікарні швидкої допомоги, розташовану на території міської лікарні №10 на вулиці Малиновського в Одесі.

В управлінні капітального будівництва міськради, у процесі будівництва виявлено значні недопрацювання, з якими інвестор хоче передати будівлю лікарні місту, повідомляє місцеве видання "Южный Курьер".

"Ми робимо цей проект з великим серцем і від щирого серця. Я вже розповідав, як мені прийшла в голову ідея будівництва лікарні "Швидкої допомоги". У таку ситуацію потрапив мій друг і опинився на Єврейській. Я прийшов до нього і зрозумів, що мільйонне місто має отримувати зовсім іншу медичну допомогу!" - цитує видання Ківана.

При цьому з позицією Ківана не погоджується мер Одеси Геннадій Труханов, який вважає будівництво лікарні виконанням інвестиційних зобов'язань забудовника. "Нам ніхто нічого не дарує, а виконують зобов'язання за передачу землі санаторію, і роботи буде виконано в повному обсязі", - підкреслив Труханов під час апаратної наради.

За словами Труханова, потім місто розпочне оснащення лікарні, щоб зробити її кращим медичним закладом України.

"Нам необхідно не просто побудувати гарний будинок, а зробити його функціональним, зручним для надання першої і подальшої медичної допомоги. Ми також мусимо знайти способи оснастити його сучасним функціональним обладнанням і укомплектувати професійними співробітниками, аж до підключення до вирішення питання Міністерства охорони здоров'я. Наша мета, щоб ця установа стала в Україні передовою", - заявив одеський мер.

"Южный курьер" пише, що компанія "Глорія Плюс", яка належить Ківану, за останні кілька років побудувала котеджне містечко на території колишнього санаторію "Росія" в кінці Французького бульвару. Натомість Ківан зобов'язався передати Одесі нову лікарню швидкої допомоги, а також побудувати на Французькому бульварі сучасний кардіологічний центр та оснастити обидві медустанови необхідним обладнанням.

За даними видання, будівництво медичного центру мало завершитися ще у 2008 році.

При цьому наголошується, що терміни будівництва лікарні неодноразово переносилися. Так, у грудні 2013 року віце-мер Марія Стоцька пообіцяла відкрити лікарню 2 вересня 2014 року. Потім, у травні 2014 року лікарню, що будується за інвестиційною угодою, назвав подарунком для одеситів тодішній губернатор Ігор Палиця, але на темпах будівництва це не позначилося.

У новій будівлі лікарні швидкої допомоги будуть розміщені хірургічне, гінекологічне, травматологічне, реанімаційне відділення, відділення гострого інфаркту, інсульту. За проектом, лікарня розрахована на 350 ліжок і буде з'єднана надземним переходом з уже наявними будівлями міської лікарні №10.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram