ГоловнаСуспільствоПодії

В Україні перевірять усі будинки престарілих

У Київській області оголосять траур за жертвами пожежі.

В Україні перевірять усі будинки престарілих
Геннадий Зубко
Фото: Макс Левин

Віце-прем'єр Геннадій Зубко доручив органам виконавчої влади провести перевірки всіх об'єктів, в яких проживають люди похилого віку.

Про це повідомляє прес-служба уряду з посиланням на результати засідання оперативного штабу з вивчення обставин  пожежі в будинку для літніх людей у Літочках Київської області.

Крім цього, віце-прем'єр доручив створити оперативний штаб на рівні області для ліквідації наслідків трагедії і невідкладної допомоги постраждалим.

Склад урядової комісії з розслідування причин виникнення пожежі буде затверджено на позачерговому засіданні уряду в понеділок.

За дорученням президента України голова Київської ОДА оголосить в області траур за жертвами пожежі. Також буде надана допомога всім постраждалим.

Нагадаємо, в ніч на неділю в будинку для літніх людей у с. Літочки Броварського району Київської області сталася пожежа. У будівлі перебувало 35 осіб. 18 людей вдалося врятувати, п'ять з них госпіталізовані з опіками. На місці пожежі знайдено тіла 17 осіб.

Будинок-пансіонат сімейного типу для літніх людей "Рідне вогнище" містився в двоповерховій будівлі на території приватного домоволодіння.

Будинок пристарілих організував приватний підприємець Олег Дмитренко. Він укладав з літніми людьми договори на проживання. Ліжко-місце з доглядом обслуговуючого персоналу коштувало 6 тисяч гривень на місяць. Поліція перевіряє правомірність функціонування "Рідного вогнища".

Дмитренка затримано. Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.270 (порушення встановлених законодавством норм пожежної безпеки, що спричинило загибель людей). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 8 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram