ГоловнаСуспільствоПодії

До пожежі в будинку для літніх людей міг привести вибух телевізора

Трагедія забрала життя 17 осіб.

До пожежі в будинку для літніх людей міг привести вибух телевізора

Причиною пожежі в будинку для літніх людей "Рідне вогнище" в Київській області міг стати вибух телевізора, сказав голова Держслужби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін на брифінгу.

"Остаточні причини пожежі поки що назвати не можу, але, за інформацією однієї з представниць персоналу, начебто стався вибух телевізора. Але чи підтвердиться ця версія - буде встановлено в результаті слідчих дій", - передає слова Чечоткіна "Укрінформ".

Нагадаємо, в ніч на неділю в будинку для літніх людей в с. Літочки Броварського району Київської області сталася пожежа. У будівлі перебувало 35 осіб. 18 людей вдалося врятувати, п'ять з них госпіталізовано з опіками. На місці пожежі знайдено тіла 17 осіб.

Будинок-пансіонат сімейного типу для літніх людей "Рідне вогнище" містився в двоповерховій будівлі на території приватного домоволодіння.

Будинок пристарілих організував приватний підприємець Олег Дмитренко. Він укладав з літніми людьми договори на проживання. Ліжко-місце з доглядом обслуговуючого персоналу коштувало 6 тисяч гривень на місяць. Поліція перевіряє правомірність функціонування "Рідного вогнища".

Дмитренка затримано. Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.270 (порушення встановлених законодавством норм пожежної безпеки, що спричинило загибель людей). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 8 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram