ГоловнаСуспільствоПодії

Фігуранти вбивства журналіста Сухобока отримали по 8 років в'язниці

Також суд задовольнив позов дочки журналіста про моральну шкоду

Фігуранти вбивства журналіста Сухобока отримали по 8 років в'язниці
Фото: goodvin.info

Дніпровський районний суд Києва засудив до 8 років в'язниці фігурантів жорстокого вбивства журналіста Сергія Сухобока.

Текст вироку опублікував адвокат Віктор Кобилянський на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Пономаря Артема Вікторовича визнати винним в скоєнні кримінальних правопорушень (злочинів), передбачених ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, - ред.), ч.2 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження, - ред.) КК України та призначити йому покарання: за ч. 2 ст.121 КК України - у вигляді 8 років позбавлення волі; за ч. 2 ст. 125 КК України - у вигляді 2 років обмеження волі. Згідно з ч. 1 ст. 70 КК України за сукупністю злочинів, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим призначити Паламарю Артему Вікторовичу остаточне покарання у вигляді 8 років позбавлення волі", - йдеться в тексті вироку.

Таке ж рішення прийнято відносно ще одного фігуранта справи Володимира Дрожала.

Запобіжний захід суд залишив без змін до набрання чинності вироку.

"Стягнути з Дрожала В.В. і Пономаря А.В. процесуальні витрати за проведення експертизи в сумі 1350 грн 36 коп., в рівних частках по 675 грн. 18 коп. з кожного, на користь держави", - йдеться в рішенні суду.

Також суд задовольнив цивільний позов дочки журналістки Анастасії Сухобок про відшкодування моральної шкоди.

"Стягнути з Дрожала Володимира Володимировича і Пономаря Артема Вікторовича на користь Сухобок Анастасії Сергіївни 90 тис. гривень морального збитку", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в ніч з 12-го на 13-те квітня 2015 року було вбито журналіста, співзасновника інтернет-видання ProUA і "Обком" Сергія Сухобока. Як з'ясувалося, вбивцями виявилися двоє чоловіків 93 року народження (уродженець Волині) і 85 року народження (родом з Пермі), що жили по сусідству з журналістом. 16 квітня вони були затримані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram