ГоловнаСуспільствоЖиття

Чоловік співробітник посольства намагався вивезти з України 60 тис. пачок цигарок під виглядом "дипломатичного вантажу"

Чоловік не дозволив прикордонникам оглянути автомобіль на пропускному пункті

Чоловік співробітник посольства намагався вивезти з України 60 тис. пачок цигарок під виглядом "дипломатичного вантажу"
Фото: tyachiv.com.ua

Працівники Закарпатської митниці Державної фіскальної служби припинили чергову спробу незаконного переміщення через держкордон близько 60 тис. пачок контрабандних цигарок.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу ДФС.

"21 травня в "зелений коридор" пункту пропуску заїхав легковий автомобіль марки VW Transporter із громадянином України за кермом. Він надав дипломатичний паспорт, свідоцтво про реєстрацію автомобіля, а також лист із посольства про те, що в автомобілі перевозиться дипломатичний вантаж, який, відповідно до конвенції, не підлягає контролю", - йдеться в повідомленні.

Оскільки вікна автомобіля були тоновані, митники не мали можливості візуально оглянути вантаж і попросили відкрити автомобіль. Чоловік заявив, що в його машині "дипломатичний вантаж", і без дозволу та присутності представника МЗС відмовився надати доступ до автомобіля.

"Надалі громадянин за усною вказівкою свого керівництва мав намір повернутися в Україну. Але прикордонники авто зупинили. У результаті транспортний засіб було скеровано на поглиблений огляд", - йдеться в повідомленні.

Під час огляду в салоні і конструктивних порожнинах правої та лівої стінок кузова автомобіля виявили 56 тис. 890 пачок цигарок вітчизняного виробництва з акцизними марками України, а саме: 25 090 пачок "LD red", 24 610 пачок "LD blue", 490 пачок "LD blue limited", 6 700 пачок "Pall Mall low smoke smel". Від дачі пояснень громадянин відмовився.

"На цю особу складено протокол про порушення митних правил, а цигарки і транспортний засіб загальною вартістю 881 тис. 84 грн вилучено", - наголошено в повідомленні.

За інформацією голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, затриманий - житель Києва Сергій Ліщишин - є чоловіком першого секретаря посольства України в Словаччині.

Нагадаємо, в лютому на контрабанді цигарок у Чернівцях попався колишній консул Румунії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram