ГоловнаСуспільствоОсвіта

Учасники ЗНО з історії України зажадали переглянути результати тестування

Через чотири дні після публікації петицію підписали більш як 11 тис. абітурієнтів

Учасники ЗНО з історії України зажадали переглянути результати тестування
Фото: informatio.ru

Учасники зовнішнього оцінювання з історії України 2016 року вимагають переглянути коректність одного з питань тесту і зарахувати всім учасникам зовнішнього незалежного оцінювання з історії України бали за це завдання.

Про це йдеться в колективній електронній петиції нинішніх абітурієнтів до Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО).

Йдеться про питання №28. Автор петиції, яку через чотири дні після публікації підписали понад 11 тис. абітурієнтів, аргументує свою вимогу тим, що програма іспиту була затверджена в жовтні 2014 року і не змінювалася протягом двох років, а закон "Про військово-цивільні адміністрації» прийнято в 2015 році. Тому ті, що підписали петицію, вважають, що цей закон не повинен був входити в сертифікаційну роботу з історії України 2016 року.

Також зазначається, що згадане питання не відповідає змісту підручників, рекомендованих Міністерством освіти і науки України, а також змісту додаткового пункту "Революція гідності і агресія Росії проти України", теж рекомендованого Міносвіти.

Нагадаємо, в березні Міністерство освіти і науки визнало, що протягом 2014-2015 років були випадки підробки результатів зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО). 192 абітурієнтам в 2014-2015 завищили бали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram