ГоловнаСуспільствоВійна

Військові нарахували 24 обстріли за добу

Досягнуто чергових домовленостей про припинення вогню

Військові нарахували 24 обстріли за добу
Фото: Макс Левин

За минулу добу бойовики на Донбасі 24 рази використовували зброю проти українських військових. Порушення перемир'я фіксуються фактично вздовж всієї лінії розмежування, причому бойовики все частіше застосовують важке озброєння.

Як повідомляє штаб АТО, пізно ввечері у вівторок на Маріупольському напрямку бойовики більш ніж годину обстрілювали з артилерійських систем калібру 152 мм позиції військових біля н.п. Славне. На тому самому напрямку противник обстрілював укріплення сил АТО на підступах до Новотроїцького зі 120-мм мінометів, неподалік Гранітного - з великокаліберних кулеметів, а в районі Павлополя - з гранатометів.

Тривають обстріли опорних пунктів сил АТО в районі Авдіївки. Там бойовики вели вогонь з мінометів калібрів 82 мм і 120 мм, а також гранатометів і стрілецької зброї.

Неспокійно і в Луганській області. Там кілька разів під ворожий вогонь з гранатометів і великокаліберних кулеметів потрапили позиції військових біля Трьохізбенки і Станиці Луганської.

У вівторок в повітряному просторі над підконтрольною ЗС України територією було зафіксовано прольоти трьох ворожих безпілотників. Один з них виявився ударним, він бомбардував розташування одного з українських підрозділів вибуховими пристроями.

"Після півночі у ніч на середу ситуація помітно стабілізувалася, враховуючи чергові домовленості про припинення вогню. Однак було зафіксовано як мінімум два епізоди застосування противником зброї у районі Новомихайлівки та Красногорівки", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в понеділок на Донбасі поранення отримали п'ятеро військових.

У середу в Мінську відбудеться чергове засідання Контактної групи з мирного врегулювання на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram