ГоловнаСуспільствоОсвіта

Міносвіти вилучило зі шкіл підручник без Майдану в Криму і на Донбасі

Видавництво дописало скандальний матеріал після схвалення допомоги міністерством

Міносвіти вилучило зі шкіл підручник без Майдану в Криму і на Донбасі

Навчальний посібник "Історія. Довідник, тестові завдання" Олександра Гісема вилучили з переліку підручників, рекомендованих Міністерством освіти для основної і старшої школи.

У цьому посібнику стверджувалося, що мітинги на підтримку Євромайдану проводили на всій території України, за винятком Донбасу і Криму.

Міносвіти на своєму сайті заявляє, що провини міністерства в цьому немає.

Видавництво "Абетка" подало посібник на розгляд комісії з історії міністерства у вересні 2014 року без частини, яка викликала скандал. У книзі, яку розглядала комісія, було висвітлено події історії України до 2011 року.

"Інформації про події, які відбувалися у 2012-2014 рр. в Україні, у посібнику не було (оригінал рукопису зберігається в Інституті модернізації змісту освіти). Тобто навчальний матеріал, присвячений подіям Євромайдану, у посібник включили вже після надання йому грифа схвалення на використання в навчальному процесі", - сказано в повідомленні.

Зараз же гриф "Схвалено для використання в загальноосвітніх навчальних закладах" для книги скасовано, посібник вилучено з рекомендованих Міносвіти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram