ГоловнаСуспільствоВійна

Кількість обстрілів у зоні АТО зросла в рази

Стріляють уздовж всієї лінії фронту

Кількість обстрілів у зоні АТО зросла в рази
Фото: Макс Левин

Ситуація на Донбасі значно погіршилася. Бойовики застосовують зброю проти сил АТО фактично вздовж усієї лінії розмежування. Протягом минулої доби противник 36 разів відкривав вогонь по опорних пунктах українських військових, також відбулося одне бойове зіткнення.

Як повідомляє штаб АТО, проросійські бандформування значно активізувалися в районі Донецька. З його околиць і передмістя бойовики інтенсивно обстрілювали позиції військових біля Авдіївки і Красногоровки зі стрілецької зброї, гранатометів, мінометів калібру 82 мм і 120 мм. По укріпленнях біля Мар'їнки вели обстріл з гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

Біля Опитного та Донецького аеропорту під прикриттям гранатометів, зенітних установок і 82-мм мінометів в тил сил АТО намагалася прорватися ворожа диверсійно-розвідувальна група. Зав'язався бій, в результаті якого нападники відступили.

На Горлівсько-Світлодарській дузі ввечері противник вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів і мінометів калібру 82 мм по військових у районі Зайцевого. Біля Луганського по опорних пунктах військових застосували стрілецьку зброю і гранатомети.

На Маріупольському напрямку бойовики застосовували гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Учора зафіксовано щонайменше три такі епізоди.

У Луганській області по позиціях військових стріляли в районі Щастя з автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Не припинилися обстріли і після півночі у ніч на понеділок. Біля Авдіївки бойовики застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння, зокрема міномети калібру 120 мм, артилерійські системи калібру 122 мм, а також танки. На Маріупольському напрямку під вогнем противника опинилися позиції поблизу Новотроїцького, Тарамчука і Гранітного, де бойовики також використовують 82-мм і 120-мм міномети.

Нагадаємо, з 30 квітня у зоні АТО було оголошено режим повного припинення вогню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram